Μερες…OFF

Πρέπει ή δεν πρέπει, δεν έχει καμία σημασία, το θέμα είναι ότι αυτήν την κατάσταση δεν την έχουμε ξαναζήσει! Τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι. Αν ρωτήσεις τους παλιότερους, θα σου πουν ιστορίες φρικτές από την κατοχή, την πείνα, τον θάνατο. Εμείς ευτυχώς δεν τα ζήσαμε αυτά και εύχομαι να μην συμβούν στον βαθμό που τα έζησαν οι παππούδες και οι γονείς μας.

«Μένουμε σπίτι» λοιπόν και αλλάζοντας εντελώς ρότα, προσπαθούμε να συγχρονιστούμε με τα νέα δεδομένα, να προσαρμόσουμε τα «θέλω» και  τα «πρέπει» μας σε ένα μεγαλύτερο «πρέπει»,  εκείνο που θα επιτρέψει και στον συνάνθρωπο που έχουμε παρεξηγήσει κοιτώντας μόνο την δική μας ζωή, να κερδίσει ο,τι προσδοκούμε όλοι μας: το δικαίωμα να παραμείνει υγιής, «ψυχή τε και σώματι»!

Ο περιορισμός των μετακινήσεων μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, είμαστε αναγκασμένοι να κυκλοφορούμε με ένα «χαρτί» στο οποίο έχουμε υπογράψει αφού δηλώσαμε τον λόγο μετακίνησής μας και τον χρόνο που χρειαζόμαστε γι’ αυτήν. Δύσκολες καταστάσεις για όλους! Οφείλουμε όμως να αντέξουμε και να συνεχίσουμε τις ζωές μας, με τα νέα δεδομένα και να καταφέρουμε να βγούμε νικητές!

Όσο για το «6άρι» που είναι το συχνότερο και πιο πρόσφορο – έστω και σαν δικαιολογία – για να βγούμε λίγο από τους «τέσσερους τοίχους», θα μας ακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα και ας ευχηθούμε να μην «κοπεί» και εντελώς, μιας και κάποιοι αδυνατούν να ακολουθήσουν τους κανόνες και αυθαιρετώντας αδιαφορούν για τους περιορισμούς και κάνουν «του κεφαλιού τους».
Για όσους όμως σέβονται και κατανοούν, η βόλτα με τα πόδια,  με το ποδήλατο  ή με τον σκύλο τους, είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα όσα έχουν να κάνουν μέσα στην μέρα! Είπα «σκύλους» και θυμήθηκα την φοβερή εικόνα που συναντάς σχεδόν παντού όπου κι αν περπατήσεις μέσα στην πόλη, με τις ακαθαρσίες σε πρώτο πλάνο!  Σε μια πόλη σαν αυτήν! Με την Ολυμπία σε απόσταση αναπνοής! Δίχως αιδώ. Δίχως σεβασμό. Μήπως και για αυτούς θα έπρεπε να βγουν περιοριστικοί κανονισμοί; Μάλλον το χρειάζονται!

Κλείνοντας με αισιοδοξία και με ανοικτές όλες τις αισθήσεις μου,  σας εύχομαι υγεία και καλή διαμονή στο σπίτι. Γιατί πρέπει να βγούμε καλύτεροι, ομορφότεροι, ψηλότεροι, πλουσιότεροι! Πλουσιότεροι σαν άνθρωποι. Έχοντας επανεκτιμήσει όλες εκείνες τις αξίες που η ξέφρενη καταναλωτική ζωή του «έξω» μας έκανε να ξεχάσουμε!

Ας ελπίσουμε να βγούμε όχι μόνο νικητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι!

Copyright information
@ Δημήτρης Παπαϊωάννου | papaioannou phorography 2020

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s