Διεθνες Συνεδριο | Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Η επίδραση της αρχαίας ελληνικής σκέψης πάνω στη φιλοσοφία, την επιστήμη και την τεχνολογία»

Αρχαία Ολυμπία – Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου, κήρυξε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλος.

Ο στόχος είναι συνεδρίου είναι να καταδειχτεί, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση (στο συνέδριο θα συμμετέχουν 180 επίλεκτα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας από όλες τις επιστημονικές περιοχές), ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική μήτρα που εκκόλαψε το τεχνολογικό θαύμα του 21ου αιώνα, αλλά μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση στην αξιακή κρίση. Με άλλα λόγια, να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων που φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση των παντός τύπου σύγχρονων προβλημάτων, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του.

Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να τεκμηριώσουν πώς ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετασχηματιζόμενος προοδευτικά μπορεί να επιδράσει σ’ όλη τη γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

Την ίδρυση του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, επικύρωσαν με την υπογραφή του ιδρυτικού χάρτου οι: Θύμιος Κοτζάς, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος,  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Δήμαρχος Ήλιδας.

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2016 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

myilianews

iliaweb

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s