Ο Λωτος της αμαρτιας – Κατερινας Λεκκα

Το βράδυ της Παρασκευής, 15/5/2015 στο Βιβλιοπωλείο «LEXIS» στον Πύργο, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Λέκκα «Ο Λωτός της Αμαρτίας».
Όπως τόνισε η συγγραφέας, το βιβλίο αναφέρεται στην ικανότητα και στη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος – και που τον διαχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου – την επιλογή. Οι επιλογές μας είναι αυτές που διαγράφουν την πορεία μας ως ανθρώπινα όντα και οι επιλογές μας είναι εκείνες που μας οδηγούν ενίοτε σε λάθη που κατακρημνίζουν την προσωπική μας ευτυχία.

Ο λωτός, είναι ένα φυτό που φυτρώνει σε βαλτόνερα, όμως πάντα στρέφεται προς τον ήλιο (όπως εξάλλου όλα τα φυτά), ακολουθώντας την πορεία του. Μεταφορικά ο λωτός είναι ο κάθε άνθρωπος που παρά τις συνθήκες όπου ζει, έχει την επιλογή να ακολουθήσει το καθάριο φως της αλήθειας και της αρετής.
Έτσι και οι χαρακτήρες του βιβλίου της, ανάλογα με την ψυχική τους κατάσταση και την προσωπικότητά τους, ανάλογα ακολουθούν – ή όχι – τον σωστό δρόμο, που όμως είναι και ο μοναδικός που οδηγεί πάντοτε στην ψυχική ευφορία.

Έτσι, όχι άδικα η συγγραφέας τονίζει στην περιγραφή του βιβλίου της πως ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο εαυτός!
Το βιβλίο προλόγισε η φιλόλογος κα. Σίλια Παπαδοπούλου.

Περιγραφή

Όταν ο γοητευτικός αριβίστας Αιμίλιος Γράψας έφυγε από τους Παξούς για να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα, πολλοί ευχήθηκαν να μην ξαναγυρίσει.
Επτά χρόνια μετά, η επιστροφή του με την ιδιότητα του ιερέα στο πλευρό του μητροπολίτη Συμεών θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση, καθώς ο Αιμίλιος είναι διχασμένος ανάμεσα στην αντρική του φύση και στις υποχρεώσεις της ιεροσύνης.

Ο Μιλτιάδης Λιγνάδης, πρόεδρος του νησιού, εθισμένος στον ποδόγυρο, στην εξουσία και στις οικονομικές ατασθαλίες, αναγκάζεται να φιλοξενήσει τον Αιμίλιο για να μην χάσει την πολιτική υποστήριξη του μητροπολίτη, όταν εκείνος του αναθέτει την επίβλεψη της αναστήλωσης των εκκλησιών του νησιού.

Η συνύπαρξη του Αιμίλιου με την ερωτεύσιμη γυναίκα του Λιγνάδη Θεώ­νη και την πανέμορφη κόρη του Ρωξάνη θα τον μετατρέψει σε άνθρωπο-χαμαιλέοντα προκειμένου να τις κατακτήσει, ανοίγοντας έναν κύκλο διαφθοράς, προδοσίας και αμαρτίας που θα τους παρασύρει από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τη Ρώμη και το Παρίσι…

Ένα μυθιστόρημα για τον αέναο αγώνα του ανθρώπου με τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον εαυτό του.

Πηγή: http://www.minoas.gr/book-4032.minoas

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2015 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s