Πρωτοσελιδο στο «ΕΘΝΟΣ» η φωτογραφία της Leibovitz!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», έχει μια φωτογραφία που πολύ σπάνια βλέπουμε ως πρωτοσέλιδο μιας ελληνικής εφημερίδας. Ανάμεσα στους τίτλους για την Κρίση και τα όσα μας έχει κάνει σαν λαό να υποφέρουμε, βρίσκεται μια φωτογραφία μιας από τις σημαντικότερους φωτογράφους του κόσμου, της Annie Leibovitz! Είναι εκπληκτικό το τεράστιο χάσμα που χωρίζει τη σημερινή ελληνική κοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ένας λαός ολόκληρος ασχολείται μόνο με το πρόβλημα που μας φορτώσανε στις πλάτες μας οι γνωστοί μας άγνωστοι, ενώ κάπου αλλού, σε μια γωνιά της πολυβασανισμένης Γης, ένας άνθρωπος, σκέφτεται και εμπνέεται για να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και εκπληκτικό. Μια φωτογραφία που δείχνει την έκφραση του ταλέντου και της ικανότητας του ανθρώπου να δημιουργεί πολιτισμό.

Η εξασφάλιση της εσωτερικής γαλήνης και της ηρεμίας, επιτρέπει σε έναν δημιουργό, να  παράγει έργο σημαντικό ενώ μια ταραγμένη ατμόσφαιρα και ένα εχθρικό κλίμα, τον αποτρέπει και τον αναγκάζει να ασχολείται με πράγματα που δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία, όπως για παράδειγμα, το πώς θα βρει τρόπο να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, να πληρώσει χαράτσια και φόρους, να εξαπατήσει προκειμένου να κερδίσει περισσότερα κλπ.

Η σημερινή δημοσίευση αυτής της εκπληκτικής φωτογραφίας, δείχνει αυτήν ακριβώς τη δημιουργικότητα, με την οποία κάνεις πραγματικά έργα τέχνης! Τα σχόλια δικά σας!

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23408

http://www.cinemablend.com/new/Jessica-Chastain-Gets-Brave-Annie-Leibovitz-Latest-Disney-Dream-Portrait-41619.html

Leibovitz A_2014

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2014 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s