Ο Πολιουχος Αγιος του Πυργου

Είναι από τις λίγες φορές που έχω βρεθεί στον Πύργο αυτή τη μέρα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόσο κόσμο να βρίσκεται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με ηρεμία και υπομονή να περιμένει να περάσει η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου του Πύργου.
Η σοβαρότητα των μορφών των ιερέων και το σημείο του σταυρού που έκαναν όλοι όταν περνούσε η εικόνα από μπροστά τους, έδιναν σε αυτή τη σεμνή γιορτή, ένα κύρος και μια μεγαλοπρέπεια, όπως της Μεγάλες Γιορτές του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο και την αξία που έχει για τους Πυργίους η μέρα αυτή.

Ας ευχηθούμε, η χάρις του Αγίου, να βοηθήσει όλους μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και να μας φωτίσει με την αγάπη, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη, αξίες που φανερά εκλείπουν από την καθημερινότητά μας.

Η ιστορία του εορτασμού αυτής της μέρας στον Πύργο, στη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

http://www.imilias.gr/latreia/121/141-eorti-agiou-xaralampous.html

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2014 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s