Διεθνης Ημερα Ειρηνης | Δημος Αρχαιας Ολυμπιας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου), ξεκίνησαν χθες, 20 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προβάλλοντας την αξία της Ειρήνης διαχρονικά. Στις ομιλίες των επίσημων προσκεκλημένων, τονίστηκε η σημασία της επίσης διαχρονικής “εκεχειρίας” που είχε θεσπιστεί στην Αρχαία Ελλάδα, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Η παύση των εχθροπραξιών – χαρακτηριστικό γνώρισμα των αρχαίων ημών προγόνων – ήταν κάτι που για την εποχή τους και τον τρόπο ζωής τους ήταν πραγματικά πρωτοποριακό, αν αναλογιστούμε πως ως λαός είχαν στο αίμα τους τον “αγώνα” και όχι την συλλογικότητα ή την σύναψη συμμαχιών.
Μετά το πέρας των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην προσωπική έκθεση αρχειακού υλικού από εκδηλώσεις οργανώσεων για την Ειρήνη και δημοσιεύσεις, από το 1920 και μέχρι σήμερα, του Σχολάρχη κ. Γ. Δολιανίτη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, με ένα αφιέρωμα στον ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη, παρουσία του γιού του Γρηγόρη, προς τιμήν του αγώνα του και του μηνύματος της Ειρήνης που έδωσε με τον θάνατό του.

το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

D3OE_0423 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ_Page_1

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s