Διεθνης Ημερα Ειρηνης – Κορυφωση Εκδηλωσεων | Δημος Αρχαιας Ολυμπιας

Κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου,  οι εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Προβλήθηκε η ταινία του σκηνοθέτη Τάκη Παπαγιαννίδη που αναφερόταν στη ζωή, το έργο και τον τραγικό και άδικο θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Παπαηλίου, διάβασε το μύνημα που έστειλε ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης για την Ειρήνη, που τελείωνε με την ευχή, η Ελλάδα, η χώρα του Παγκόσμιου Πολιτισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους να είναι αυτή που θα δώσει τέλος στην αέναη διαμάχη των λαών για το οικονομικό όφελος, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή και τα ιδανικά της.
Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα μηνύματα και άλλων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τον Κόσμο, που είχαν θέμα την Ειρήνη, όπως του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, του Βασίλη Βασιλικού και του Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι Μουν, το οποίο διάβασε ο υπεύθυνος για την Ελλάδα κέντρου Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. κ. Δημήτρης Φατούρος. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Φατούρος, απένειμε από μια αναμνηστική κονκάρδα σε όλους τους διοργανωτές και σε όσους συμμετείχαν για να γίνει αυτή η σεμνή γιορτή.
Στη συνέχεια μίλησαν οι: κ. Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος, η κα. Σοφία Τζιτζίκου αντιπρόεδρος της Unicef, η κα. Νίνα Πολίτου αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κατά του Ρατσισμού και ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιανίδης, ο Ηλείος συγγραφέας Πάνος Τριγάζης και ο ηθοποιός Γιώργος Βούρος, με την απαγγελία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου « Οι γειτονιές του κόσμου».

Στο τέλος ερμήνευσε, ο επίσης Ηλείος τραγουδιστής Τάκης Κωνσταντακόπουλος, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε συνοδεία πιάνου από τον Γιώργο Σαλβάνο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s