Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Ο.Ε.Β.Ε Ηλείας στον Ο.Α.Ε.Ε

Με ισχνή προσέλευση των ασφαλισμένων επαγγλατοβιοτεχνών-εμπόρων του Νομού,  έγινε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηλείας (Ο.Ε.Β.Ε.) σήμερα το πρωί στις 10:00 π.μ.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. κ. Βασιλακόπουλος, παρέδωσε το ψήφισμα που εξέδωσε η Ομοσπονδία, στον Προϊστάμενο του Ο.Α.Ε.Ε. Πύργου, κ. Ασημακόπουλο, ενώ δήλωσε πως αυτή είναι η πρώτη αρχή μιας διεργασίας για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τον Ασφαλιστικό Φορέα του Ο.Α.Ε.Ε.

«Στο τελευταίο διάστημα», όπως αναφέρεται και στην επιστολή, «παρατηρείται μια όλο και εκτεινόμενη προσπάθεια, τόσο από θεσμικούς όσο και εξωθεσμικούς κύκλους, βίαιης υποβάθμισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων». Και συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «είναι συνεπώς απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, αναδεικνύοντας παράλληλα τις εναλλακτικής προτάσεις που υπάρχουν για την βιωσιμότητα του Ο.Α.Ε.Ε., αλλά και για την διατήρηση των παροχών του προς του δικαιούχους».

Οι Σύλλογοι που δήλωσαν το παρόν ήταν, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Υδραυλικών Πύργου, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ηλείας, το Σωματείο Ξυλουργών Πύργου, ο Σύλλογος ΕΒΕ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς».

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων που παρευρέθησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, ήταν φανερά ενοχλημένοι από την αδιαφορία των συναδέλφων τους και αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από όλους. Έστω και αν είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται ένα τέτοιο ψήφισμα προς τον Ο.Α.Ε.Ε., η προσέλευση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων (δεν) ήταν η αναμενόμενη. Είναι αδιανόητο, εν μέσω κρίσης και με τα όσα προβλήματα ο σημερινός επαγγελματίας αντιμετωπίζει, να μην υπάρχει σύσσωμη αντίδραση, να μην ακούγεται βοή από φωνές διαμαρτυρίας, παρά μόνο να εξαντλούνται οι όποιες «αντιδράσεις» σε επίπεδο καφενείου.

Κατά τα φαινόμενα, σε αυτή την κοινωνία που ζούμε, οι πολίτες δεν έχουν μάθει να παλεύουν για το δίκιο τους, παρά μόνο σε περιπτώσεις που έχουν άμεσο όφελος, και δη οικονομικό. Είναι, θα έλεγε κανείς, το μόνο τους μέλημα. Όλα τα άλλα, τα αντιμετωπίζουν ως ανάξια ενδιαφέροντος. Μήπως είναι αυτός ο λόγος που έχουμε φτάσει ως εδώ; Αυτό είναι ακόμα νωρίς να απαντηθεί. Νωρίς από την άποψη, πως όσοι ακόμα αντέχουν, φαίνεται πως είναι οι «έχοντες και κατέχοντες», που δεν τους απασχολεί το αύριο και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους ή θεωρούν πως η κατάσταση – τουλάχιστον για αυτούς – δεν είναι δα και τόσο τραγική! Ίδωμεν!

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s