«Ένας καλλιεργημένος λύκος» στο LEXIS

Το τελευταίο «δρώμενο» με τα πιτσιρίκια στο Βιβλιοπωλείο «LEXIS» στον Πύργο, είχε σαν θέμα και πάλι το βιβλίο και το κατά πόσο χρήσιμοι εφόδιο για τον καθένα μας είναι η μελέτη και η μάθηση, κατ’ αρχάς σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο λύκος μας αυτή τη φορά, ξεκίνησε να πάει στην πόλη για αναζήτηση τροφής. Όμως με την «κρίση» που έχει καταδυναστεύσει την κοινωνία μας, του ήταν αδύνατο να βρει ικανοποιητική ποσότητα τροφής στα σκουπίδια μας.

Έτσι, άρχισε την περιπλάνηση στις κοντινές φάρμες, όπου για κακή του  – ή και καλή του – τύχη, συνάντησε ένα τσούρμο ζώα τα οποία τι έκαναν; Διάβαζαν!!

Μάλιστα, διάβαζαν. Και επειδή διάβαζαν, αντιμετώπισαν με σκωπτική διάθεση την «εισβολή» του λύκου, ο οποίος σάστισε και δεν ήξερε τι να κάνει.

Στην πορεία βλέπουμε ένα λύκο αλλαγμένο, να προσπαθεί να «μάθει γράμματα», να εξελίξει το μυαλό του, να αποκτήσει τρόπους καλής συμπεριφοράς και  να πλουτίσει τις γνώσεις του.

Ηθικό δίδαγμα: Μέσα από το διάβασμα, εκλεπτύνεις τους τρόπους σου, πλουτίζεις τις γνώσεις σου, «ακονίζεις» το μυαλό σου, μαθαίνεις καινούρια πράγματα, με μια λέξη: εξελίσσεσαι!

Η θεατρολόγος κα. Βίκυ Πετροπούλου και η μακιγιέζ κα. Τζένη Δούνια, βοήθησαν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους τα παιδιά να μπορέσουν να μπουν στο κλίμα και να αποδώσουν τους χαρακτήρες τους άψογα και με το ιδιαίτερο εκείνο αφοπλιστικό χιούμορ που τα κάνει τόσο αξιαγάπητα!

Απαγορεύεται η αντιγραφή εικόνων ή κειμένου. copyright © 2012 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Νόμος 2121/93 άρθρο 14  Περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s