«Το ονειρο των γενναιων»

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που καταγράφονται όπως ακριβώς το φως μέσω του φακού ταξιδεύει πάνω στην φωτογραφική πλάκα και ευαισθητοποιεί τους κόκκους του άργυρου απαθανατίζοντας μια στιγμή στο διηνεκές!

Μια από αυτές τις στιγμές ήταν και το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να αποτυπωθεί η ατμόσφαιρα και το επαναστατικό ύφος των γυρισμάτων του νέου εγχειρήματος που ονομάζεται «Το όνειρο των γενναίων» και είναι η υλοποίηση της πρωτοβουλίας των αναβιωτών του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Η αναπάντεχη όσο και θαυμάσια αυτή εμπειρία, αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ατέλειωτες φωτογραφίες που κατέγραψαν οτιδήποτε συνέβαινε στο Δρυοδάσος της Φολόης και στον ναό του Αγίου Βλασίου στην Πηνεία!

Η δεύτερη αναπάντεχη και θαυμάσια εμπειρία μου ήταν όταν στο τέλος των γυρισμάτων, στάθηκα για λίγες στιγμές μπροστά στον φακό του σκηνοθέτη, κάνοντας έναν μικρό ρόλο ενός Άγγλου αξιωματικού, κλείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κύκλο των γυρισμάτων.

Μπορώ με βεβαιότητα να πω πως αυτό το διήμερο καταγράφηκε ως μια ανεξίτηλη στιγμή στην ζωή μου και χαίρομαι που βρέθηκα όπως λέμε, «την σωστή στιγμή στο σωστό μέρος»!

Το Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος «The Dream Of The Brave», στο ιστορικό δάσος της Φολόης και στην Πηνεία.

Η υπόθεση της ιστορίας εκτυλίσσεται σε δύο εποχές, το 1821 και το 1930, στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια νησιά και στο Λονδίνο. Πραγματεύεται την ιστορία του αγωνιστή Χαράλαμπου Βιλαέτη και των συντρόφων του μέσα από μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες που εκτυλίσσεται σε δύο εποχές . Η όλη προσπάθεια αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης». Την προσπάθεια στήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτριο Κωσταριά, ενώ καθοριστική υπήρξε η συνδρομή και παρέμβαση του Ηλείου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της TURBOMED, Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο βραβευμένος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γουργιώτης. Το σενάριο και τους διαλόγους γραμμένο σε δυο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, έχουν επιμεληθεί ο Γεώργιος Κουρκούτας και ο Χάρης Καναβός.

Το νέο εγχείρημα πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Θεοφανία Παπαθωμά, Τεό Θεοδωρίδης, Έλενα Θωμοπούλου, Δημήτρης Πανατεράκης, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωστής Σαββιδάκης, Νίνα Λοτσάρη.

Συμμετέχουν οι Νίκος Λαϊνόπουλος και Φώτης Βερβίτας και πολλοί άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί για τις σκηνές του 21’.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ενδυματολόγοι: Αιμιλία Γιαννοπούλου, Αφροδίτη Παρζακόνη, Αριστείδης Τζονευράκης
Make up: Γωγώ Δανίκα
Χορευτικά: Λαογραφικός σύλλογος «Αστρινιά» Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας
Άρματα – εξοπλισμός εποχής: Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας
Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Λύσανδρου Παναγόπουλου 
Εταιρία Παραγωγής: Miracle Motion Pictures


Copyright information
2022 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | Papaioannou photography 2022

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s