ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η τελευταία Κυριακή της περιόδου των Απόκρεω, ήταν και η τελευταία Κυριακή που η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας ήταν ελεύθερη.
Συνέπεσε όμως να είναι και η ημέρα μνήμης της μεγάλης Ελληνίδας, της μοναδικής προσωπικότητας της Μελίνας Μερκούρη! H 6η Μαρτίου, ημέρα θανάτου της Μελίνας Μερκούρη, έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού κατά την οποία απονέμεται το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» ως βραβείο πολιτιστικής προσφοράς. Το βραβείο αυτό δίνεται από το 1997 και κάθε δύο χρόνια σε ανθρώπους ή οργανισμούς για την προσπάθειά τους να διασωθούν μνημεία πολιτισμού της ανθρωπότητας. Το βραβείο περιλαμβάνει και μία συμβολική επιταγή ύψους 20000 US$.
Είναι επίσης η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας τιμώντας την μέρα, διοργάνωσε έναν περίπατο με δωρεάν ξενάγηση από την ξεναγό κα Έλενα Αγγελή. Καταγράψαμε με ευλάβεια την υπέροχη αυτή μέρα, φωτογραφίζοντας ολάνθιστο τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας που μας εμπνέει και μας προσφέρει την μοναδική του ενέργεια κάθε φορά που τον επισκεπτόμαστε.

Copyright information
2022 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | Papaioannou photography 2022

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s