Ημερα 365η

Άλλος ένας χρόνος προστέθηκε στην ζωή μας, ένας διαφορετικός και πρωτοφανής για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτός ίσως από την περίοδο που το AIDS έφερε σχεδόν κοσμογονικές αλλαγές στην ανθρωπότητα. Και αυτή η χρονιά όμως έχει μια τέτοια επίδραση στον ανθρώπινο πληθυσμό, σε υπερθετικό όμως βαθμό αφού οι δύο καραντίνες και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα άλλαξαν άρδην τις ζωές μας και μας επέβαλλαν νέες συνήθειες και νέες συμπεριφορές.

Πολλά από εκείνα που κάναμε πριν παρέμειναν στάσιμα και έχασαν τον βηματισμό τους ενώ άλλα συνεχίστηκαν, άλλαξαν και βελτιώθηκαν. Η φωτογραφική τέχνη αν και έχασε ένα μεγάλο πεδίο εφαρμογών μιας και οι κοινωνικές κυρίως εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν ή περιορίστηκαν και η καθημερινότητα άλλαξε και συρρικνώθηκε, όμως το ενδιαφέρον στράφηκε σε άλλη κατεύθυνση, μακριά από το πιο αγαπημένο και φωτογραφημένο θέμα της που είναι το πορτραίτο σε ένα εξίσου σημαντικό και ένα από τα μεγάλα της κεφάλαια, την Φύση, το Περιβάλλον και το Αστικό Τοπίο. Άλλωστε η φύση και το περιβάλλον, αστικό ή ευρύτερο, έχουν άμεση σχέση με τις ζωές μας, διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα από την συνεχή και ολοζώντανη σχέση μαζί τους και αποτελούν το «μεγάλο μας σπίτι»!

Αρχαία Ολυμπία, φωτογραφημένη στην εκπνοή του 2020, κοντά στο ηλιοβασίλεμα.

Καλή Χρονιά με Υγεία και ακόμα περισσότερες ευτυχισμένες ημέρες!

___________________________________________________________________________________________________

Copyright information
2020 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | papaioannou photography 2020

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s