80 χρονια απο την πρωτη Αφη της Ιερης Φλογας της Ολυμπιας

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το πρώτο άναμα της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία. Ήταν το 1936, τότε που η μαυρίλα του πολέμου φωτίστηκε από το Ιερό Φως της Ολυμπίας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο και την προσδοκία της ειρήνης και της συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών.

80 χρόνια μετά, το Φως της Ολυμπίας δεν έπαψε να στέλνει εκείνο το ίδιο μήνυμα, όσο και αν τελικά η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να βρει – και να διατηρήσει – την πολυπόθητη Ειρήνη.

Στις 21 Απριλίου – σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα – ανάβει ξανά η Φλόγα της Ειρήνης και της Συναδέλφωσης όλου του Κόσμου, με την ίδια ελπίδα και την ίδια αισιοδοξία. Όσο κι αν πλέον ο φόβος της αυριανής μέρας είναι εμφανής στις καρδιές των ανθρώπων, εντούτοις το υπέρτατο αυτό σύμβολο της Ειρήνης είναι η κρυφή ελπίδα πως θα καταστεί δυνατόν αυτή η κοινωνία να αναγεννηθεί από τις στάχτες και από την θλίψη και να μπορέσει να σταθεί αγέρωχη και περήφανη ότι κατάφερε, μέσα από την δίνη των παθών της, να καταλάβει και να ενστερνιστεί το Ιδεώδες του Ολυμπισμού κάνοντάς το καθημερινά πράξη.

Οι φωτογραφίες είναι από την Τελετή Αφής του 2012 για το Λονδίνο. (αρχείο)

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2016 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s