4η Γιορτη Αγροτουρισμου | Αρχαια Ολυμπια

Ο Αύγουστος είναι πράγματι ο μήνας των φεστιβάλ και των εορτών!
Στην Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε και φέτος – παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η γνωστή πλέον και ατελείωτη οικονομική κρίση – για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Γιορτή Αγροτουρισμού!
Με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εκθέσεις φωτογραφίας από πολιτιστικούς συλλόγους, έκθεση λαϊκών χειροτεχνημάτων και εργαλείων παραδοσιακών επαγγελμάτων, με την ολοένα και αυξανόμενη τάση να παρουσιάζεται κάτι διαφορετικό πλέον στην πόλη της Ολυμπίας, συλλογικά ή σε ατομικό επίπεδο, οργανώθηκε μια όμορφη γιορτή, με σαφείς αναφορές στην παράδοση που τείνει να αναγενηθεί απο τις στάχτες της…

Συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, οι φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας, Ομάδες πολιτών, Ομάδες παραγωγών και Ομάδες γυναικών.

Με τα θεατρικά δρώμενα ζωντάνεψαν παλαιά έθιμα και συνήθειες που ξεχάστηκαν και που μόνο στα χωριά μας ακόμα επιζούν, με τα χορετικά διάφορων τοπικών συλλόγων του Δήμου, ζήσαμε τα ακούσματα εκείνα που έχουν χαραχτεί μέσα μας από τα μικρά μας χρόνια…

Από πλευράς του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, η προσπάθεια που γίνεται είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, με σκοπό την παράλληλη προβολή της πόλης – εκτός της τουριστικής –  μέσω του πολιτισμού που παράγεται από την ενεργή συμμετοχή όλων των δημιουργικών και δραστήριων πολιτών.

 

 

 ◊

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2014 Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s