Εκλογές του Ε. Σ. «Ερμής» Αρχαίας Ολυμπίας

Σε κλίμα ήπιο διεξήχθη η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου «Ερμής» Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς όμως να λείψουν μικρού βαθμού εντάσεις, κυρίως στο θέμα της συνδρομής. Το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Λιακόπουλος (πρώην Ταμίας του Συλλόγου), αναγκάστηκε πολλές φορές σε φιλικό τόνο, να εξηγήσει πώς προέκυπτε το ποσόν που το κάθε μέλος του Συλλόγου, ήταν υποχρεωμένο να καταβάλλει προκειμένου να έχει το δικαίωμα να ψηφίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνδρομή για τα τελευταία 2 έτη, ήταν μειωμένη κατά 70% (!) λόγω της οικονομικής κρίσης. Εν τούτοις, μικρός αριθμός μελών, είχε αφήσει «απλήρωτους λογαριασμούς» πάνω από τα δύο τελευταία χρόνια!

D3OS_0739

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ψήφο του απερχόμενου Προέδρου, Νίκου Καρυώτη, παρουσία της Δικαστικού Εκπροσώπου κ. Παντοπούλου Κωνσταντίνας. Την Εφορευτική Επιτροπή αποτελούσαν – εκτός του πρώην Ταμία – η Έλενα Χαραλαμποπούλου και ο Γιώργος Τζαβάρας.

Δύο ώρες μετά, με την αγωνία και τον ελαφρύ εκνευρισμό των υποψηφίων, τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξαν τους πλειονοψηφήσαντες, με σειρά πλειοψηφίας:

Ζαρόκωστας Νίκος, Μικελόπουλος Δημήτρης, Δούλας Δημήτρης, Καρυώτης Νίκος, Λιακόπουλος Αλέξιος και Παπαλάμπρος Άγγελος. Από τους 65 εγγεγραμμένους  ψήφισαν 55, ποσοστό που προξένησε έκπληξη!

Οι έμποροι της Ολυμπίας, σχολίαζαν και συζητούσαν προβληματισμένοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, μιας και πλέον είναι εμφανής η δυσμενής κατάσταση που έχει επέλθει και στις επιχειρήσεις τους. Οι κουβέντες που σε φιλικό επίπεδο ειπώθηκαν, έκρυβαν και την αγωνία τους για το νέο Προεδρείο, αφού πλέον ξέρουν πως μόνο με καινοτόμες λύσεις και γενναίες αποφάσεις, μπορούν να λυθούν τα όποια προβλήματα μιας κοινωνίας ή μιας αγοράς, ιδιαίτερα της πόλης της Ολυμπίας.

«Η αγορά της Ολυμπίας…» όπως εξέφρασε μέλος κατά την προσέλευσή του στην κάλπη, «διέπεται από έναν άγραφο νόμο ο οποίος όμως συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα, μεγαλύτερο δε όλων η ασυνεννοησία μεταξύ των εμπόρων. Η Ολυμπία θα έπρεπε να ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα, με την αποβολή δια παντός της κακής νοοτροπίας που την έχει δέσμια και δεν της επιτρέπει να βελτιώσει το εμπορικό της τουλάχιστον προϊόν, για να μην αναφερθώ στο πολιτιστικό της το οποίο είναι ανύπαρκτο. Η υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας είναι το ζητούμενο και ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μπορέσουν να πάρουν τις ορθές αποφάσεις, προκειμένου να ανέβει επίπεδο τόσο όσον αφορά στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον επισκέπτη της, όσο και σε συνάρτηση με το επίπεδο που κατέχει παγκοσμίως στο πολιτισμικό γίγνεσθαι.»

Η σημερινή κατάσταση είναι τουλάχιστον τραγική, όσον αφορά στην αγοραστική δύναμη της Ολυμπίας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα περισσότερα μαγαζιά (εμπορικά, καφέ κλπ) χρίζουν άμεσης «αναβάθμισης». Οι επισκέπτες της πόλης, ντόπιοι και ξένοι, δεν φεύγουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλές φορές στο παρελθόν, κάποιοι καταστηματάρχες έχουν «απασχολήσει» τον τοπικό τύπο και όχι μόνο, με τα τερτίπια τους. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, πρέπει να βρει τους ανθρώπους εκείνους που θα την αναδείξουν, που θα την τιμήσουν γι’ αυτό που είναι και που θα την ξεκολλήσουν από το βόρβορο της σκληρής εκμετάλλευσης και του πλουτισμού.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί εντός ολίγων ημερών, θα πρέπει να αντιληφθεί πως η Ολυμπία δεν έχει μόνο το πρόβλημα της κρουαζιέρας να λύσει, αλλά ένα πλήθος άλλων προβλημάτων και θεμάτων, λόγω ακριβώς της σημασίας και της αξίας της  παγκοσμίως. Η ιστορικότητά της και η αξία της θα πρέπει να γίνουν οι νέες συνισταμένες, προκειμένου να αναπτυχθεί και να φτάσει εκεί που της αξίζει.

Με τις ευχές όλων των κατοίκων της – συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος -, το νέο Δ. Σ. αναμένουμε να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα «ξεφεύγουν» από τα μέχρι τώρα δεδομένα και «συνήθειες» και μέσα από συνεργασία, αλληλεγγύη και κοινές μάχες – τόσο των εμπόρων, όσο και των κατοίκων – να καταφέρει τα επόμενα χρόνια να κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο για να μπορέσει να βρει η πόλη της Ολυμπίας, τη χαμένη αίγλη της που χάθηκε ανάμεσα στα μπλουζάκια με τα «OYZO POWER» και τα φθηνά γύψινα αντίγραφα του Ερμή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s