Η Ολυμπία στη Βουλή των Εφήβων!

Σε αυτόν που πιστεύει πως η υπομονή και η επιμονή είναι επιβεβλημένη σε κάθε φάση της ζωής του, που κοπιάζει και έχει ένα στόχο χωρίς να λοξοδρομεί, δεν μπορεί παρά να αξίζει κάθε ανταμοιβή.

Ιδιαίτερα όταν, παρά τις αντιξοότητες και τις όποιες δυσκολίες, συνεχίζει να προσπαθεί καθημερινά για να γίνει καλύτερος.

Η περίπτωση της Ολυμπίας, είναι εξόχως ιδιαίτερης σημασίας επειδή ακριβώς μας δείχνει το τι μπορεί ένας άνθρωπος να επιτύχει, όταν συνεχώς βαδίζει πάνω στο σωστό δρόμο. Άνθρωποι σαν τη μαθήτρια Ολυμπία Αργυροπούλου, η οποία – χωρίς κανένα φροντιστήριο – μόνο με επιμονή και πολλή μελέτη, κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη στο Νομό, σε διαγωνισμό έκθεσης της Β’ Λυκείου, για την Βουλή των Εφήβων, με θέμα τη βία στα σχολεία.

Είναι δύσκολο για μένα να μην χρησιμοποιήσω όμορφα λόγια για να περιγράψω αυτό το γεγονός, λόγω της συγγενείας μου με την Ολυμπία και να προσπαθήσω να ελέγξω τον ενθουσιασμό και τη χαρά μου, όμως σε περιπτώσεις σαν αυτές μόνο με ενθουσιασμό και χαρά μπορείς να γράψεις κάτι, επειδή γεγονότα σαν αυτό σου προκαλούν ασυναίσθητα αισιοδοξία και σε φορτίζουν θετικά, ιδιαίτερα μέσα σε μια καθημερινότητα μιζέριας, φόβου και κατάθλιψης. Είναι το συχνότερο – για να μην πω το μόνο – θέμα των συζητήσεων σε κάθε παρέα, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή – ακόμα και με τον εαυτό σου – το θέμα της κρίσης, της απαξίωσης των ιδεών και των αξιών κλπ. Όταν λοιπόν μαθαίνεις ότι συμβαίνει κάτι τόσο αισιόδοξο και αν μην τι άλλο σημαντικά τιμητικό για την κοινωνία και που «ανατρέπει» την καθημερινή μας ανασφάλεια, πώς αλλιώς να αντιδράσεις, παρά να αισθανθείς πως μοιράζεσαι τη χαρά και την αισιοδοξία του συνανθρώπου σου, ενώ ταυτόχρονα σκιρτά μέσα σου η ελπίδα και νοιώθεις κι εσύ πως θα τα καταφέρεις και σε προφυλάσσει από το να μην αλλοτριωθείς και να μην τα παρατήσεις!

Η ελπίδα όχι μόνο δεν πεθαίνει τελευταία, αλλά «δεν πεθαίνει ποτέ»  , έγραψε κάποιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Και ας μην βλέπεις πολλές φορές ούτε το δρόμο, ούτε το αύριο, αρκεί μόνο και μόνο να πιστεύεις στον εαυτό σου και με υπομονή να συνεχίζεις.

Έτσι μόνο μπορείς να καταφέρεις πράγματα στη ζωή σου. Να μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από εκείνο που πιστεύεις ότι αξίζεις, να μην αποκαρδιώνεσαι και να μην τα παρατάς. Αυτά τα λόγια λέω και εγώ καθημερινά στον εαυτό μου. Και χαίρομαι κάθε φορά που κάποιος δίπλα μου, έχει κάτι τέτοιο να μου πει ή να μου δείξει. Είναι το μόνο που σου δίνει τη δύναμη να αντέξεις και να συνεχίσεις. Ο άνθρωπος που ζει με ταπεινότητα, με σύνεση, με αγάπη για τον εαυτό του και τους άλλους, που ζει μέσα στην πραγματικότητα δίχως να παρασύρεται από τις «καλλίφωνες» Σειρήνες, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να καταφέρει να προσφέρει στον εαυτό του και στην κοινωνία. Ποιός άλλος αλήθεια είναι και ο σκοπός της ύπαρξής μας;

Η επόμενη «συνάντηση» της Ολυμπίας, θα γίνει με μαθητές από όλη την Ελλάδα, στη Ελληνική Βουλή, με θέματα που αφορούν στους εφήβους. Ας ελπίσουμε όλοι μας, πως το μέλλον της χώρας, ξαναχτίζεται σε γερές βάσεις, από νέους που έχουν και τη νοημοσύνη και τη διάθεση να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Αρκεί να το θελήσουμε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s