Ημερίδα: Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος

Μια σημαντική ημερίδα της Εθελοντικής Οργάνωσης «ROMMEL», της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας και του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη» με θέμα, «Οικοσύστημα Νομού Ηλείας και Άνθρωπος: ανιχνεύοντας την ισορροπία», έγινε στην αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013.

Στην ημερίδα ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και τοποθετήσεις των οργανωτών που αφορούσαν στο περιβάλλον μας, στο οικοσύστημα του Νομού αλλά και στη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει συνηθίσει να ζει σε μια κοινωνία που λίγο ή καθόλου ενδιαφέρεται και για τα δύο. Έχει ως μόνιμη «ασχολία» τον καθημερινό αγώνα για τη ζωή του, χωρίς να υπολογίζει τις περισσότερες φορές το κόστος και τη ζημία που προκαλεί στο περιβάλλον του και χωρίς να σκέφτεται πως εξαρτάται άμεσα από την «ποιότητα» του περιβάλλοντός του και την «υγεία» του οικοσυστήματος. Για όλα αυτά, ακούστηκαν πολύ σημαντικές τοποθετήσεις και οι πολίτες που παρευρέθησαν στην ημερίδα έλαβαν γνώση, και στο θέμα της διαχείρισης και στο θέμα της εν γένει συμπεριφοράς του απέναντι στο περιβάλλον του και στο οικοσύστημα. Σημαντική εξίσου ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΜΚΟ «Υδροναύτες», οι οποίοι συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Όμως μέσα από αυτήν την κουβέντα, ήταν εμφανές το μέγεθος του προβλήματος και βέβαια το «γιατί» και το «πως» έχει διογκωθεί τόσο πολύ.

Η λύση που πρότειναν οι διοργανωτές είναι απλή, αν και κρύβει πολλή δουλειά από μέρους όλων: η ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσα από τέτοιου είδους σημαντικές εκδηλώσεις και παράλληλες δραστηριότητες, η ενημέρωση και του τελευταίου πολίτη σε θέματα περιβάλλοντος για να επιτευχθεί η αλλαγή του τρόπου σκέψης του και να αρχίσει να «δουλεύει» μέσα του μια νέα αντίληψη για να μπορέσει έτσι να διορθώσει τα λάθη, που από έλλειψη γνώσης, αφέλεια ή αδιαφορία ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2013 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s