ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2023 | ΠΥΡΓΟΣ

Το μεγάλο στοίχημα της αναβίωσης των Ανθεστηρίων, κέρδισε η πόλη του Πύργου. Πολύχρωμα άρματα, στολισμένα με λουλούδια και συνοδευόμενα από πεζοπόρα τμήματα, και παιδιά γεμάτα κέφι και χαρά για τη ζωή, πλημμύρισαν την οδό Ερμού στη μεγάλη παρέλαση και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Μία πολύχρωμη γιορτή γεμάτη νιάτα και ομορφιά που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου «Ερμής», την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΠΔΕ.

Η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών ξεκίνησε με την φαντασμαγορική παρέλαση, το Σάββατο 13 Μαΐου, την οποία «άνοιξε» η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης με υπέροχες μελωδίες. Τη σκυτάλη πήραν τα ξεχωριστά παιδιά των ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» και «Διάπλασις» και του ΕΕΕΕΚ Πύργου για να ακολουθήσει το Άρμα του Δήμου Πύργου.

Σειρά είχαν τα μικρά «λουλούδια» από το ΚΔΑΠ «Δημιουργική γωνιά», το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, τα δημοτικά σχολεία του Πύργου, η σχολή χορού της Δήμητρας Μπέρτσου, τα αθλητικά σωματεία «Άθληση», «Αίολος» και «Ίρις», και σχολή χορού «Ρυθμός» της Φωτεινής Λαϊνοπούλου.

Το παρόν έδωσαν με άρματα και πληρώματα ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Αρμονία, Ώλενας, Αμπελώνα, Ελαιώνα, Φωναίτικων, Σκουροχωρίου, Κατακόλου, Λεβεντοχωρίου, Κρητικών ν. Ηλείας, Σαλμώνης, Γορτυνίων, όπως και η Χορωδία της Ιθάκης, και το Φωτεινό Αστέρι. Την παρέλαση έκλεισε ο Ιππικός Όμιλος «Σπάρτακος» και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης.

Πηγή: Δήμος Πύργου


Copyright information
2023 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | Papaioannou photography 2023

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s