ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΦΟΛΟΗ

Ανηφορίζοντας προς το οροπέδιο της Φολόης, η προσμονή να αντικρίσεις το Δρυοδάσος κάνει το αίμα να χτυπάει στις φλέβες σου γρηγορότερα!
Μόλις αρχίσεις να διακρίνεις τα πρώτα φθινοπωρινά χρώματα, πιάνεται η ανάσα σου! Σταματάς κάθε λίγο να ξαποστάσεις, ρουφώντας το πορτοκαλί, το καφεκίτρινο, την ώχρα, το κεραμιδί και το πράσινο για να γεμίσεις ξανά και ξανά την ψυχή σου με ζωή και έμπνευση που διεγείρει τις αισθήσεις σου.

Μόλις πια μπεις στο δάσος και βλέπεις δεξιά κι αριστερά σου φτέρες, πεσμένα φύλλα και ευθύκορμες βελανιδιές, νοιώθεις σαν πιστός προσκηνητής που εκπλήρωσε για άλλη μια φορά το ιερό καθήκον του!

Το Δρυοδάσος της Φολόης, αγαπημένο και συνδεδεμένο με αρχετυπικές και μυθολογικές φόρμες, στέκει περήφανο και μυστηριακό, πρόσχαρο και ταυτόχρονα αγέρωχο στην αρχαία θέση του, για να μας χαρίζει με την παρουσία του την έμπνευση και την χαρά που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε, αφού η ζωή μας έχει παραδοθεί άνευ όρων στην τεχνολογία και την virtual reality. Εδώ δεν χρειάζεσαι καμία ψηφιακή παρέμβαση για να νοιώσεις την παντοδύναμη ενέργεια του δάσους· άπαξ και τα βήματά σου σε οδηγήσουν εκεί, δεν αργείς να αισθανθείς τις παρουσίες από νεράιδες, ξωτικά, Κενταύρους και ήρωες να τρέχουν ανάμεσα στα δέντρα του!

Copyright information
2021 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | Papaioannou photography 2021

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s