26 Αυγουστου 2007 | Η Ολυμπια στις φλογες

Αρχαία Ολυμπία , άγαλμα “Πυρσός της Ειρήνης”, δημιουργία του Γεωργιανού γλύπτη Γεώργκι Σχβατσαμπάια, αφιερωμένο στην αδελφοποίηση και την ειρήνη.1992. Πίσω ο Κρόνιος λόφος μόλις έχει καεί!

Συμπληρώθηκαν ήδη 14 χρόνια από την φονική πυρκαγιά της Αρτέμιδας, που άτυχοι συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του Καϊάφα, όπου χάθηκε για πάντα η ομορφιά που από μικρά παιδιά έχει αποτυπωθεί στην μνήμη μας και η ασύλληπτη καταστροφή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας, με τον Κρόνιο λόφο να γίνεται στάχτη και αποκαΐδια και την φωτιά να μπαίνει εντός της Ιεράς Άλτεως!

Αυτή η ημέρα θα είναι για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας ως ημέρα θλίψης και δακρύων…

Copyright information
2021 @ Δημήτρης Παπαϊωάννου | Papaioannou photography 2021

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s