ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ | ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Αγώνες ανωμάλου εδάφους Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ Ελλάδας – Κύπρου
Αρχαία Ολυμπία 5 Φεβρουαρίου 2015
(3000 μ. κορασίδων & 4000 μ. παίδων)

Στα ιστορικά χώματα της Ολυμπίας, εκεί που οι αθλητές από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες τίμησαν με τον αγώνα τους τα ιδανικά του “Ευ αγωνίζεσθαι”, συγκεντρώθηκαν σήμερα νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, για να τρέξουν στον ανώμαλο δρόμο και να διδάξουν με τη συμετοχή τους την ευγενή άμιλλα και την αξία που έχει να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς.
Στα πρόσωπα όλων υπήρχε μια εμφανής συγκίνηση και όλοι όσοι παρευρέθησαν, συμμετείχαν σιωπηλά στην προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών, να αγωνιστούν και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αν όχι την πρώτη θέση.

Έχουν πάντα μια ιδιαίτερη σημασία οι διοργανώσεις στην κοιτίδα του Ολυμπισμού και η αξία του να συμμετέχεις και να αγωνίζεσαι, έχει να κάνει με τα ιδανικά που έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να εμπνέουν χιλιάδες χρόνια τώρα, ολόκληρη την Ανθρωπότητα: του Ωραίου, του Μεγάλου και τ’ Αληθινού!

Όταν φωτογραφίζω στην Ολυμπία, πάντοτε έχω μέσα μου αυτή την αίσθηση και νοιώθω συγκίνηση που στον τόπο αυτό μεγάλωσα και καλλιεργήθηκα με το φως του… Γι’ αυτόν τον λόγο και μόνο, έχω συνδέσει το Φως με τη Φωτογραφία, θεωρώντας πως υπηρετώ μια τέχνη υψηλή και πανανθρώπινη…

Με σεμνότητα και σεβασμό, σας παρουσιάζω τις φωτογραφίες μου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2015 Δημήτρης Παπαϊωάννου

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s