Εορτασμός 25ης Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία

Με ενθουσιασμό θα λέγαμε, για την γιορτή της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, γιορτάστηκε και στην Παγκόσμια Πόλη της Ολυμπίας η Ημέρα της Εθνικής Επετείου.

Οι μικροί μαθητές πάντως ήταν και οι πιό ενθουσιασμένοι, ιδιαίτερα εκείνοι και εκείνες που για πρώτη φορά φορούσαν τις στολές τους, μιμούμενα τους ένδοξους προγόνους μας που πολέμησαν για να είμαστε σήμερα Έλληνες και όχι απλά επαρχία κάποιας άλλης χώρας ή κράτους.

Αφού παρατάχθηκαν σε “γραμμές” όπως λέμε, άρχισε η παρέλαση ανάμεσα σε πολύ κόσμο και ενθουσιασμένους γονείς, γιαγιάδες, θείους και θείες…

Αρνητικό σημείο ήταν το που ο καθένας που ήθελε να βγάλει μια φωτογραφία ή να βιντεοσκοπίσει την παρέλαση, χωρίς κομψότητα και διακριτικότητα, αν όχι σεβασμό, έμπαινε μπροστά στους παρελαύνοντες  μαθητές και χαλούσαν την εικόνα της πολιτισμένης κοινωνίας, που αν μη τι άλλο, θέλει να απολαύσει τους μικρούς μαθητές και να θαυμάσει και την παρέλαση.

Ο εορτασμός έκλεισε με χορούς που χόρεψαν οι μεγαλύτεροι μαθτές (του Γυμνασίου), στο χώρο του παλιού Δημαρχείου.

Πάντως, η μέρα ήταν θαυμάσια και η Άνοιξη είχε αρχίσει να στολίζει την όμορφη Πόλη, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της Τουριστικής περιόδου, που κάθε χρόνο τέτοια μέρα, περιμένουν οι επαγγελματίες και εν γένει ο εμπορικός κόσμος της Ολυμπίας.

Leave a comment