Καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός!

Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό που κατά κύριο λόγο είναι ενεργή κατά την τουριστική περίοδο, από Απρίλιο ως Νοέμβριο. Στους τέσσερους μήνες που η επισκεψιμότητα πέφτει κατακόρυφα, η πλειοψηφία των καταστημάτων – κυρίως τουριστικών προϊόντων – κλείνουν που έχει ως αποτέλεσμα την γνωστή εικόνα «εγκατάλειψης» που παρουσιάζει την περίοδο αυτήν.

Όταν όμως πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, η πόλη αλλάζει – κυρίως τα βράδια -, αποκτά περισσότερο φως, φωτίζονται οι σκοτεινές γωνιές και προσόψεις, μοιάζει πάλι ζωντανή και κινούμενη, σαν να συντονίζεται στον ρυθμό των λαμπιονιών που ο Δήμος τα τελευταία χρόνια επιμελείται με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται εδώ, δείχνουν μια εύθυμη νότα της – τιμής ένεκεν – «Παγκόσμιας Πόλης», παρ’ όλο που και σε αυτές το σκοτάδι είναι ορατό. Παρ’ όλα αυτά την φωτογράφισα, προκαλώντας και προσκαλώντας σας να την δούμε όλοι λίγο πιο μαγική, λίγο πιο χρωματιστή, λίγο πιο Χριστουγεννιάτικη. Όπως ακριβώς την βλέπουν τα παιδιά που στα μάτια τους όλα είναι μαγικά και χαρούμενα!


Copyright information
2025 @ Δημήτριος Παπαϊωάννου | PPPress OLYMPIA 2025

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, video, γραφικών και εικονογραφήσεων, ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους (ηθικό δικαίωμα) έχει ο δημιουργός τους.

Leave a comment