1ο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ»!

This slideshow requires JavaScript.

Το ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι που πραγματοποίησε η αυτοργανωμένη συλλογικότητα «ΑΝΤΑΡΑ» σήμερα το πρωί στην Πλατεία του Πύργου, ήταν μια πρωτοβουλία που τίμησε την κοινωνία μας που πάσχει από συμπτώματα ιδιοτέλειας, εγωισμού και μονομανίας.

Δυστυχώς, η κοινωνία μας έχει αυτό το σαράκι που την τρώει και την καταστρέφει. Το ατομικό συμφέρον και μόνο αυτό, έχει γίνει ο αφέντης του μυαλού και της ύπαρξής της ολόκληρης. Είναι ασθένεια σύγχρονη, πιο επιβλαβής από κάθε γνωστή ασθένεια, που έχει γίνει «αγκάθι» στην οικουμενικότητα του σύγχρονου ατόμου.

Το άτομο οφείλει να πολεμήσει αυτά τα «αρχέτυπα» που κουβαλάει μέσα του – την εξουσία, το χρήμα, την κυριαρχία, που του προκαλούν την υπερβολή, την αλαζονική στάση, την απώλεια της ελεύθερης βούλησης και τον παρασύρουν σε ψευδαισθήσεις και ενθουσιασμούς χωρίς κριτική σκέψη.

Πρέπει να αρχίσουμε να δομούμε νέους δρόμους μεταξύ μας.

Πρέπει να ξεκινήσουμε να συνεννοούμαστε ξανά.

Πρέπει να αποβάλλουμε ο,τι μας καθυστερεί από την πραγματική ανάπτυξή μας.

Ας ελπίσουμε – όσο και αν ακούγεται μοιρολατρικό – πως η αφύπνιση της συνείδησης του καθενός μας θα είναι το αποτέλεσμα τέτοιων σημαντικών πρωτοβουλιών.

antara-action.blogspot.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών και εικονογραφήσεων,  ή μετάδοση με οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο, όλου ή μέρους των αναρτήσεων του blog και του site, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (Νόμος 2121 / 93 άρθρο 14 παρ. 3 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας). Οι φωτογραφίες, τα γραφικά και γενικά αρχεία που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα και συνοδεύουν τα άρθρα, την ευθύνη νόμιμης χρήσης τους έχει ο δημιουργός τους.
copyright © 2012 Δημήτρης Παπαϊωάννου
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s