ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

Μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και την πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση των Προέδρων του εμπορικού κόσμου της Ηλείας, με φόντο τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τη συνεχιζόμενη εξαντλητική πολιτική εναντίων των παραγωγικών τάξεων και των εμπόρων εν γένει.

Παρευρέθηκαν 30 από τους 32 Προέδρους του  Νομού, ενώ οι άλλοι 2 εκπροσωπήθηκαν από μέλη.

Ομόφωνα – αν και υπήρξαν ελαφρές διαφωνίες, όχι όμως επί της ουσίας – συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1) Να πιεστούν οι πολιτικοί του Νομού να πάρουν θέση τώρα για τα νέα μέτρα και να τιμωρηθούν από το λαό της Ηλείας όσοι ψηφίσουν  υπέρ των νέων μέτρων.

2) Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να πάψουν οι κατηγορίες όλων προς όλους, αφού το συμφέρον όλων είναι να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν σε ενιαίο μέτωπο.

3) Στην Πανελλαδική Απεργία της 18ης Οκτωβρίου, θα συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς και οι Σύλλογοι της Ηλείας, στην συγκέντρωση που θα γίνει μόνο στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πύργο.

4) Να γίνει ψήφισμα για νέα ρύθμιση στην εφορία, αυτόματη ανανέωση βιβλιαρίων στον ΟΑΕΕ ανεξάρτητα των χρεών, κεφάλαιο κίνησης για τους επαγγελματίες.

5) Να αποφεύγουμε τους τοπικισμούς

6) Πόλεμος στις πολυεθνικές

7) Εμπάργκο σε όσους δεν συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

8) Μόνιμη έδρα που θα στεγάσει τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

9) Να «πλημμυρίσουμε» την συγκέντρωση με την Ελληνική σημαία και όχι με μαύρες ή άλλες σημαίες.

10) Ο κάθε Σύλλογος ή φορέας να αναλάβει ένα συγκεκριμένο «πόστο» και όλοι μαζί να είναι συντονισμένοι και να αναπτύξουμε το πνεύμα της συνεργατικότητας.

11) Να εγκαταλειφτούν οι κομματικές ταυτότητες.

12) Να γίνει περιφρούρηση των κινητοποιήσεων

Όσον αφορά στους Επαγγελματίες Φωτογράφους του Νομού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΩΤΑΚΤΙΣ» κατέθεσε πρόταση που αφορούσε στην εκ νέου συγκέντρωση, ώστε να τεθεί σε συζήτηση από όλους τους φορείς και Συλλογικά όργανα, το μεγάλο πρόβλημα των παρανόμων φωτογράφων.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη των Συλλόγων, ώστε να ενημερώνουν σε κάθε ευκαιρία όλον τον εμπορικό κόσμο για τη μαζική κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου της 18ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα. (Κεντρική Πλατεία Πύργου)

Κείμενο: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s